注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

ALA-Designdaily天天设计

ALA案例资料库http://www.ala-designdaily.com/

 
 
 

日志

 
 

【建筑设计】斯洛文尼亚Hermans广场  

2014-03-05 19:56:41|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

the proposal for a new business and residential building by arhimetrics + enota aims to reconnect the surrounding heterogeneous cityscape with a stacked volume of undulating strata. located in the old city center in celje, slovenia, the abandoned urban site is not directly adjacent to historical structures, but has a rather complex mixture of high-rise and small scale developments around it. wanting to create a sense of logic for the area and join the various typologies together, the mass consists of a series of layers that push and pull in response to this existing context.

the tower is divided into three steps, with the lower levels reflecting the height of the freestanding residential buildings on its south side. forming an active street edge that has public amenities along the ground floor, the program embraces the surrounding city block to create a new open square. the western side gradually rises upwards with a series of rounded balconies, eventually reaching the height of its neighboring structure

arhimetrics + enota reconnects hermans square in slovenia

arhimetrics-+-enota-hermans-square-designboom02

the stacked design of the new building reflects its surrounding cityscape

positioned next to a large park, the fa?ades open out towards it in order to offer large views from the interior spaces. horizontal terraces line the exterior of the structure, blurring transitions between its divided parts. the proposal pays particular attention to help integrate existing walkways that lead to the center, with the square and pathway to the savinja river also connected by the rounded mass. a green belt is also formed along the edge of the development, framing the historical part of the city beyond.

arhimetrics-+-enota-hermans-square-designboom04
the mass is divided into a series of layers

arhimetrics-+-enota-hermans-square-designboom03
the lower levels contain the public program

arhimetrics-+-enota-hermans-square-designboom05
the height of the tower responds to the nearby residential high-rises

arhimetrics-+-enota-hermans-square-designboom06
the stacked levels are interspersed with green balconies


detail of the mixed-use building’s fa?ade


concept diagrams

  评论这张
 
阅读(470)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2016